Qui som?

Els Set Inferns és el primer Festival de Jazz-Folk del Pirineu. La iniciativa respon a la necessitat dels diferents artistes i amants de la música de trobar-se, compartir i gaudir. En aquesta segona edició del festival ens situem a la comarca de l’Alt Urgell, a la petita població de Bellestar.

Durant la jornada es podrà gaudir dels diferents concerts i de la petita fira on es podrà fer un tastet de diferents cerveses artesanes de proximitat. A més, s’impartiran nombrosos tallers formatius de diferents temàtiques per part de músics professionals de llarg recorregut. El públic també es podrà delectar amb les diferents propostes gastronòmiques locals i es disposarà al llarg de la jornada de servei de barra i pàrquing. Tot això en un entorn privilegiat des d’aquest petit poble dels Pirineus.

Els Set Inferns tindrà lloc el dissabte 9 de Juliol de 2022, quan el nucli s’omplirà d’artistes, amants de la música i la dansa, i entusiastes del jazz i el folk. El públic tindrà diferents canals de participació, des d’una implicació directa a través del tallers de format reduït, la interacció a través dels tallers i concerts de danses, o el gaudi dels concerts de diferents estils musicals. En aquesta segona edició s’ha volgut ampliar l’oferta formativa, proposant nous tallers tant de l’espectre folk i jazz, com obrint una nova línia a mig camí d’ambdós, on la fusió i la reinterpretació es donen de la mà per traçar nous camins musicals. També s’ha ampliat l’oferta de concerts seguint la mateixa estratègia, amb formacions del jazz, del folk i grups que experimenten i s’aproximen als dos estils. Finalment s’ha introduït la jam com a cloenda del festival i com a espai d’invenció i de trobada d’artistes i públic.

Que hi ha darrera de la iniciativa?

El projecte ha estat desenvolupat des de l’Associació Els Set Inferns, formada per un equip voluntari de diferents localitats pirinenques. Però no ho hauriem pogut fer sense la col·laboració de diferents persones que han donat un cop de mà, així com els productors i productores locals i els mateixos artistes. L’objectiu d’aquest treball col·lectiu ha estat el de crear un espai on artistes i públic puguin compartir experiències, música, cultura i natura. 

Finançament

A Els Set Inferns creiem que la cultura ha de ser accessible, i és per això que el festival és totalment gratuït amb l’excepció dels tallers de formació. El festival és totalment autogestionat i organitzat per un equip de voluntaris i voluntàries. El finançament del festival es fa a través d’ajuts públics, aportacions privades d’empreses i comerços locals i ingressos propis com la venta de marxandatge i la taquilla inversa. Qualsevol d’aquestes part és essencial no només per a la viabilitat del projecte, sinó per assegurar-ne l’autonomia garantint alhora un equilibri entre l’autogestió i el just reconeixement de la feina dels i les artistes.

Mesures sanitàries

El nostre festival segueix la normativa per a les activitats culturals que marca el Procicat i que es va actualitzant segons l’evolució de la situació sanitària. Per part de l’equip del Festival, arribat el dia d’inici i mentre duri el mateix, es revisaran les mesures de seguretat necessàries i indicades per part de les autoritats competents.

Agraïm anticipadament la vostra col·laboració per tal de garantir la seguretat de tots i totes durant la vostra estada al festival, i que ens permetrà dur a terme tota la programació. En aquest sentit, el públic haurà de complir i respectar les mesures preventives establertes, tant per les Autoritats com per l’organització, en  relació als protocols de la Covid-19.

Actualitat