Qui som?

Els Set Inferns és el primer Festival de Jazz-Folk del Pirineu. La iniciativa respon a la necessitat dels diferents artistes i amants de la música de trobar-se, compartir i gaudir. En aquesta tercera edició del festival ens situem a la comarca de l’Alt Urgell, a la petita població de Montferrer.

Durant la jornada es podrà gaudir dels diferents concerts i de la petita fira on es podrà fer un tastet de diferents cerveses artesanes de proximitat. A més, s’impartiran nombrosos tallers formatius de diferents temàtiques per part de músics professionals de llarg recorregut. El públic també es podrà delectar amb les diferents propostes gastronòmiques locals i es disposarà al llarg de la jornada de servei de barra i pàrquing. Tot això en un entorn privilegiat des d’aquest petit poble dels Pirineus.

Els Set Inferns tindrà lloc el dissabte 22 de Juliol de 2023, quan el nucli s’omplirà d’artistes, amants de la música i la dansa, i entusiastes del jazz i el folk. El públic tindrà diferents canals de participació, des d’una implicació directa a través del tallers de format reduït, la interacció a través dels tallers i concerts de danses, o el gaudi dels concerts de diferents estils musicals. En aquesta segona edició s’ha volgut ampliar l’oferta formativa, proposant nous tallers tant de l’espectre folk i jazz, com obrint una nova línia a mig camí d’ambdós, on la fusió i la reinterpretació es donen de la mà per traçar nous camins musicals. També s’ha ampliat l’oferta de concerts seguint la mateixa estratègia, amb formacions del jazz, del folk i grups que experimenten i s’aproximen als dos estils. Finalment s’ha introduït la jam com a cloenda del festival i com a espai d’invenció i de trobada d’artistes i públic.

Que hi ha darrera de la iniciativa?

El projecte ha estat desenvolupat des de l’Associació Els Set Inferns, formada per un equip voluntari de diferents localitats pirinenques. Però no ho hauriem pogut fer sense la col·laboració de diferents persones que han donat un cop de mà, així com els productors i productores locals i els mateixos artistes. L’objectiu d’aquest treball col·lectiu ha estat el de crear un espai on artistes i públic puguin compartir experiències, música, cultura i natura. 

Finançament

A Els Set Inferns creiem que la cultura ha de ser accessible, i és per això que el festival és totalment gratuït amb l’excepció dels tallers de formació. El festival és totalment autogestionat i organitzat per un equip de voluntaris i voluntàries. El finançament del festival es fa a través d’ajuts públics, aportacions privades d’empreses i comerços locals i ingressos propis com la venta de marxandatge i la taquilla inversa. Qualsevol d’aquestes part és essencial no només per a la viabilitat del projecte, sinó per assegurar-ne l’autonomia garantint alhora un equilibri entre l’autogestió i el just reconeixement de la feina dels i les artistes.

PROTOCOL I PUNT LILA

Agraïm anticipadament la vostra col·laboració per tal de garantir el benestar de tots i totes durant la vostra estada al festival. El Festival d’Els Set Inferns busca ser un espai agradable i inclusiu on no es tolerin actituds irrespectuoses o discriminatòries de qualsevol mena.

Creiem en la responsabilitat col·lectiva davant les violències i per tots aquest motiu, s’ha establert un Pla d’actuació en cas de situacions discriminatòries. El mateix dia del festival hi haurà un punt lila, on la gent podrà anar a denunciar o demanar ajuda si ho necessita en el cas de viure o presenciar una agressió o una situació d’assetjament o violència de qualsevol tipus (tant verbal com física).

Actualitat